31.03.2016 - 14:00
Turun Eurooppanuoret esittää: Eurooppa murrosten keskellä: Schengenin tulevaisuus?

Mikä on Schengenin sopimuksen ja vapaan liikkuvuuden tulevaisuus Euroopassa? Löytääkö Euroopan unioni yhteisen linjan pakolaiskriisin ratkaisemiseksi? Mitkä ovat viimeisimpien Turkin ja EU:n välisten neuvotteluiden sekä Iso-Britannian kesän kansanäänestyksen vaikutukset tähän kaikkeen?

Eurooppa ja Euroopan unioni ovat murroksessa. Pakolaiskriisi on asettanut maanosan ja unionin yhtenäisyyden toden teolla koetukselle. Julkisuudessa on useiden tahojen toimesta vaadittu vuonna 1985 allekirjoitetun Schengenin sopimuksen uudelleenarvioimista nykyisessä tilanteessa. Sopimus on poistanut 26 Euroopan maan väliset sisärajat. Samalla se edustaa unionin perusajatusta yhteisestä Euroopasta jossa ihmisten vapaa liikkuvuus on turvattu.

Tervetuloa Turun Eurooppanuorten järjestämään Schengenin sopimuksen ja vapaan liikkuvuuden tulevaisuutta sekä pakolaiskriisiä käsitelevään paneeliin torstaina 31.3.2016 kello 14.00 - 16.00 Turun yliopiston Pub 3 luentosaliin.

Paikalle saapuvat keskustelemaan:

Arto Aniluoto, Eurooppalainen Suomi, toiminnanjohtaja
Toni Alaranta, Ulkopoliittinen instituutti, vanhempi tutkija,
Simon Elo, Perussuomalaiset, kansanedustaja

Loput panelistit ilmoitetaan lähipäivinä. Paneelin puheenjohtajana toimii Turun yliopiston poliittisen historian oppiaineen History and Politics of European Integration -ohjelman vastaava yliopistonlehtori Mika Suonpää.

Tule kuulemaan ainutlaatuiseen tilaisuuteen asiantuntijoiden mielipiteitä Euroopan, Euroopan unionin ja vapaan liikkuvuuden tulevaisuudesta. Tilaisuuden lopuksi on jätetty aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tapahtuma on kaikille avoin ja paikalla on kahvitarjoilu.

Järjestäjä: 

Turun Eurooppanuoret ry

Turun Eurooppanuoret ry

Sijainti

Turun yliopiopisto, PUB 3 -luentosali
Kenelle: 
Yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille