TurkuLab haastaa opiskelijat haastamaan itsensä

TurkuLab innovaatiokilpailu huipentuu syksyllä. Selvitimme, mistä TurkuLabissa on kyse ja mitä turkulainen opiskelija hyötyy osallistumalla kilpailuun? Haastattelimme projektin manageria Mikko Järvilehtoa

TurkuLab kutsuu opiskelijat ideoimaan uusia talouteen, yhteisöllisyyteen, digipalveluihin sekä energian käyttöön liittyviä palveluita. Kilpailu etsii ennen kaikkea kehityskelpoisia ideoita ja tiimejä. ”Kyseessä on turnausmuotoinen kilpailu, jossa omaa ideaa työstetään yhdessä valmentajien ja tuomareiden kanssa. Kilpailuun voi siis osallistua alustavalla idealla, ja siitä on mahdollisuus hioa toimiva konsepti kilpailun aikana”, kertoo Järvilehto.

 

"TurkuLab on hyvä tilaisuus luoda tärkeitä kontakteja työelämään, kokeilla uutta sekä haastaa itseään ja omaa osaamistaan."

 

Turun seudun yrityksistä mukana kilpailun arvioinnissa ja valmentamisessa ovat mm. Osuuspankki, Turku Energia, TeliaSonera ja Talokeskus sekä TYS. Kyseiset yritykset ovat asettaneet kilpailun haasteet, ja yritysvalmentajat antavat palautetta kilpailutöistä. Järvilehdon mielestä kilpailuun kannattaisi osallistua jopa pelkästään kokemuksen takia. "Opiskelija voi haastaa itsensä ja antaa näytteen omista taidoistaan Turun seudulla toimiville yrityksille”, toteaa Järvilehto.

Kilpailussa pääpalkinto on 7 000€ ja kaiken kaikkiaan palkintoja on 20 000€ arvosta. Voittajalla on myös mahdollisuus osallistua Ultrahack hachathon -tapahtumaan, jossa sijoitusrahat kohoavat jo yli miljoonan. ”Pääpalkinnolla saa jo toteutettua haaveitaan ja esimerkiksi omaa yritystä suunnittelevalle 7000 euroa on jo ihan kelpo pesämuna”, kertoo Järvilehto 

Kilpailuun pystyy osallistumaan TurkuLabin nettisivuilta. Lisätietoa ja ohjeet osallistumiseen löydät täältä.