Saako kevät sisustusintosi puhkeamaan kukkaan? – Opka haki inspiraatiota Turun Messukeskuksesta

Opkan tutkivan journalismin joukot jalkautuivat Turun Messukeskukseen haistelemaan sisustamisen uusimpia tuulia Rakenna & Sisusta -messuille. Löysimme myös muutaman opintolainan sijoituskohteen..

Monella vielä koulun penkkiä kuluttavalla sisustusinspiraation lähteet rajoittuvat usein lähinnä Pinterestin ja blogien selailuun, joten messuvierailu onkin virkistävä kokemus. Saija Palinin, Inno-ohjelmastakin tutun yrittäjän luennolla inspiroiduimme sisustamisen tämän hetken trendeistä. Onneksemme me 90 -luvun lapsetkin saamme tilaisuuden elää 70 -luvun hengessä sen tehdessä paluun sisustukseen.

Vuoden trendikkäin väri on vihreä, tarkalleen ottaen Pantone Greenery. Kotiin saa kivasti piristävää väriä vaikkapa sohvatyynyillä tai verhoilla, niin ettei joka vuosi tarvitse laittaa seinämaaleja uusiksi. Jos vihreä on liikaa, hillitymmät beige, ruusukvartsi, jäänsininen ja pastellivärit pitävät myös pintansa. Monet yllättäviltäkin kuulostavat yhdistelmät näyttävät todellisuudessa hyvältä oikein yhdisteltynä, googlaa vaikka jos et usko. Tähän kategoriaan menee Palinin trendikkäiksi julistamat sametti ja plyysi esimerkiksi sohvamateriaaleina. Materiaaleista rottinki ja ryijymatot tekevät paluun. Ei muuta kuin mummolan ullakolle aarteita etsimään! Opiskelijabudjetti kiittää eikä kesän festareista tarvitse tinkiä.

Trendien aallonharjalla on nyt myös punasavikeramiikka, joka miellyttää silmää esimerkiksi viherkasveihin yhdistettynä. Marmoripöydät ovat nyt erityisen trendikkäitä, mutta jos opintolainalle on muutakin käyttöä niin marmorin himon voi tyydyttää vaikkapa kynttilänalusella.

Opiskelijan sisustamisessa luovuus on kaiken a ja o. Kokeile hyllyjen rakentamista harkoista ja lasilevyistä tai sohvapöydän kasaamista eurolavoista.

Korkkiseinät tai ihan vain taulut ovat paitsi mukavan näköisiä, myös käteviä lappusten säilytykseen ja vaikkapa sisustusjulisteiden kiinnitykseen. Seinän ilmettä voi vaihtaa vaikka yhtä usein kuin sukkia! Ja mikä parasta, korkki myös eristää ääntä, joten naapurisi kiittävät yön pikkutunneilla!

Kannattaa kuitenkin muistaa että, allekirjoittaneen suureksi helpotukseksi, niin inspiroivan kliseiset ”live laugh love”-taulut ovat so last season.

Kodin ilmettä on helppo muuttaa kasveilla. Helppohoitoisia kasveja ovat esimerkiksi keihäsanopinkielet, jotka kuolevat vain liikaan veteen tai liikaan pimeyteen talvella. Jos tämä kuulostaa liikaa vaaditulta, kokeile kaktusta. Myös rahapuu on takuuvarma sijoitus! Jos kotoa löytyy vielä vapaa nurkka, niin suurella viherkasvilla, vaikkapa palmulla, ei voi mennä vikaan. Sitä paitsi hapekkaassa viidakossa opiskelukin maistuu entistä paremmin.

Tärkeintä on kuitenkin muistaa sisustaa oman maun mukaan ja itseään varten, ei vaikkapa sitä kummitätiä varten joka tulee kahville kerran vuodessa. Ja miehet, muistakaa pitää pintanne sisustusrintamalla. ;)

Matka Messukeskukseen kävi joutuisasti 15 minuutin välein Turun keskustasta liikennöivällä messubussilla. Etukäteen verkosta ostettuna pääsylippukaan ei kukkaroa turhan paljon kevennä, sillä Messukeskus tarjoaa messuliput opiskelijaystävällisesti kaksi yhden hinnalla! Turun Messukeskuksessa on vuoden mittaan lukuisia messutapahtumia, joiden tsekkaamista Opka vahvasti suosittelee!