Opiskelijativoli tuli Turkuun jäädäkseen

Loskasade vaihtui illaksi kauniiseen auringonlaskuun | Kuva: Samuli Salo

Uusi opiskelijatapahtuma Mayday Mayhem oli tervetullut yllätys opiskelijoille. Yli 900 opiskelijaa kiersi Tivoli Sariolan laitteissa tunnelmallisessa auringonlaskussa vappuviikolla.

Turun korkeakouluopiskelijoiden vapun juhlinta räjähti tänä vuonna käyntiin jo melkein viikko ennen vappua Mayday Mayhem –opiskelijativolin pyörteissä. Paikalla oli opiskelijoita jokaiselta koulutusalalta, ja tapahtuma oli jo ensimmäisenä vuonna yksi Turun isoimmista opiskelijatapahtumista. 

– Sairaan magee tunnelma ja kaikki onnistui todella hyvin! Tänä vuonna aloitettiin jotain mikä tulee kestämään hamaan tulevaisuuteen asti, toteaa Tivoli Sariolan johtaja Ville Sariola.

Sariola antoi erityiskiitokset opiskelijoille, jotka ymmärsivät käyttäytyä siististi, eikä aiheuttaneet yhtään järjestyshäiriötä.

”Turku on edelläkävijä kaikessa opiskelijatoiminnassa”

Sariola on itse opiskellut kauppatieteitä ja oli erityisen vaikuttunut tapahtuman poikkitieteellisyydestä. Sariola toteaakin, että Turku tuntuu olevan edelläkävijä kaikessa opiskelijatoiminnassa. 


Tapahtuman maskottina toimi Rocky Mayhem -nalle. | Kuva Samuli Salo

Mayday Mayhemin päätuottaja Santeri Kangas oli niin ikään erittäin tyytyväinen.

– Tapahtumapäivä tuotti harmaita hiuksia, kun maassa oli lähes 10 senttimetriä lunta. Mietin, että tuleeko tivoliin kukaan. Aurinko kuitenkin pelasti päivän ja iltaan mennessä loska oli ehtinyt sulaa, Kangas naurahtaa

Kangas kertoo idean tapahtumaan heränneen TuKY:n vuosijuhlilla, kun tapahtuman sillikselle oli hankittu Tivoli Sariolan laite viihdyttämään juhlakansaa.

– Lopullinen varmistus tapahtumalle saatiin vasta kaksi viikkoa ennen tapahtumaa, joten markkinointi ja järjestelyt tehtiin todella nopealla aikataululla. Suuria jonoja ei oikeastaan syntynyt ja pystyimme organisoimaan 900 opiskelijan saapumisen tapahtumaan jouhevasti. Laitteisiin sai jonottaa jonkun verran mutta sehän kuuluu huvipuiston tunnelmaan, Kangas tuumii.

Kangas on Sariolan kanssa samoilla linjoilla siitä, että tapahtumasta tehdään monivuotinen perinne.

– Ehdottomasti pidetään Mayday Mayhem ensi vuonna, entistä isompana ja parempana, Kangas vinkkaa.


Kupittaanpuistossa nähtiin melkoinen valoshow | Kuva Samuli Salo

 

Aleksanteri Palo