”Kuka toi on ja miks se lisäs mut kaveriks?”

Olet saattanut vahingossa yrittää ystävystyä stalkkaamasi ihmisen kanssa. Opka selvitti, miten voit tarkastaa kuinka pahasti olet itsesi nolannut.

Jokainen meistä on joskus käynyt stalkkaamassa jostain sosiaalisen median kanavasta jotain exän nyksää. Jos joku väittää ettei ole, valehtelee. Moni on saattanut myös vahingossa instagramissa selatessaan painaa sydäntä sellaiselle, joka ei to-del-la-kaan sellaisesta saisi saada ilmotusta. Sitten äkkiä peruutetaan homma ja ristitään sormet ettei ilmoitus ehtinyt perille. 

Älypuhelinten aikakautena vahinkotykkäykset, täppäykset ja typot ovat arkipäivää, ja niitä sattuu erityisesti väsyneenä ja maistissa. Instagramin vahinkotykkäykset ovat onneksi melko helposti pelastettavissa, mutta vahingossa lähetettyjä facebook-kaveripyyntöjä ei pelasteta edes selittelyllä. Vahingossa lähetetyt kaveripyynnöt ovat yleisempiä kuin uskommekaan.

Opka:n toimittaja selvitti puolestasi miten voit mennä tarkistamaan keitä oletkaan huomaamattasi yrittänyt lisäillä ystävälistallesi. Älypuhelimella homma onnistuu näin:

1. Avaa facebook puhelimen selaimella.

2. Valitse ylhäältä kohta ”Kaverit.”

3. Päästessäsi kaveri-sivulle, valitse ylhäältä kohta ”pyynnöt.”

4. Pyynnöt sivustolle avautuvat sinulle saapuneet hyväksymättömät kaveripyynnöt. Jos näitä ei ole, lukee kohdassa ”ei uusia pyyntöjä.”

5. Kohdan oikeassa yläkulmassa näkyy pieni nuoli, jota nyppäämällä saat näkyyn kohdan ”Näytä lähetetyt pyynnöt.”

Ja sitten vaan häpeään kieriskelemään ja ajattelemaan mitä ne muut nyt ovatkaan ajatelleet. Allekirjoittanut oli lähettänyt kaveripyyntöjä (maistissa tai ei) esimerkiksi Lily Allenille, Ilkka Kanervalle ja pikkuveljen entiselle opettajalle.

Heta Laiho