30.10.2014 - 19:00
10,00€
Sylvi

Mikko Roihan ohjaaman Minna Canthin Sylvi esitetään vielä kaksi kertaa ÅST:n Studionäyttämöllä. Roihan Sylvi on rohkea ja moderni tulkinta klassikosta. Esitys on kaksikielinen ja tekstitetään vuorosanojen mukaan sekä ruotsiksi että suomeksi.

Minna Canthin näytelmä Sylvi on kirjoitettu 1800-luvun loppupuolella. Onko nuoren naisen halu tarttua omaan seksuaalisuuteen ja henkilöllisyyteen olemassa vain muiden ihmisten määritelmissä? Sylvi on yksi kaikkien aikojen kiivaimmista ja intiimeimmästä suomalaisista draamoista – skandinaavinen versio Anna Kareninasta. Nyt se kerrotaan ennen kaikkea nuorelle yleisölle. Esitys tutkii seksuaalista himoa, mutta myös mustasukkaisuutta, kontrollin tarvetta sekä omistuksen halua. Viisi suomalaista teatteria, yhteistyössä suomalais-saksalaisen Vapaa Teatterin ja ruotsalaisen Riksteaterin kanssa, juhlii sekä dramaatikkoa että tasa-arvoa näytelmällä Sylvi.

Esityksen sovitus, ohjaus, lavastus ja valosuunnittelu: Mikko Roiha
Musiikki ja äänet : Matti Raita
Näyttelijät: Pia Andersson (Kokkolan kaupunginteatteri), Lasse Fagerström (Åbo Svenska Teater), Matti Raita (Klockriketeatern), Lina Ekblad (Wasa Teater) ja Mervi Koskinen (Savonlinnan Teatteri)

Näyttämö: Studio
Pituus: 1,5 h ilman väliaikaa

Lue lisää: www.abosvenskateater.fi

Esityksiä jäljellä:
29.10. klo 19.00
30.10. klo 19.00

Järjestäjä: 

Åbo Svenska Teater

Åbo Svenska Teater

Sijainti

Åbo Svenska Teater, Studio
Kenelle: 
Opiskelijoille