Vuosi 2016 – Mitä opiskelijoiden Turussa tapahtui?

Vuosi on vierähtänyt ja on aika katsoa mitä kulunut vuosi sisälsi. Kokosimme pienen listan tapahtumista, jotka meillä tuli ensimmäisenä mieleen vuodesta 2016.

Turkua ei turhaan kutsuta Suomen opiskelijapääkaupungiksi! Uusia tapahtumia, poliittisia saavutuksia ja kohauttavia uudistuksia. Nähtäväksi jää, mitä vuosi 2017 pitää sisällään!

Mayday Mayhem

Mahdollista vain Turussa? Vapun 2016 aloitti uusi tapahtumakonsepti jonkalaista ei ole ennen nähty missään päin Suomea. Tivoli Sariolan sulkeutuessa yleisöltä ovet avattiinkin opiskelijoille! Kaikenlisäksi tapahtumaan oli sallittu omat eväät ja koko tapahtuma oli suuniteltu opiskelijoille edulliseksi. ”Turku on edelläkävijä kaikessa opiskelijatoiminnassa”, totesi Tivoli sariolan toimitusjohtaja pian Mayday Mayhemin jälkeen.

Kuvaaja Samuli Salo ikuisti todella upeita otoksia Kupittaan puiston auringonlaskussa!

Proffa kuoli ja syntyi uudestaan

”Eihän tämä voi olla totta”, oli monen opiskelijan reaktio, kun uutinen Proffan lopettamisesta julkaistiin ja pitkäaikainen ravintoloitsija ilmoitti sulkevansa Proffan kellarin. Turun yliopiston kampusalueella sijaitseva ravintola, joka aloitti toimintansa vuonna 1982, päätyi kuitenkin kaikkien onneksi uusien omistajien huoviin ja avattiin entistäkin parempana syksyllä.

Proffan kellarilla on paikka turkulaisten opiskelijaelämässä

Jodel järisytti ja loi uutta

Syksyn kovin juttu – Jodel – mullisti turkulaisten opiskelijoiden sosiaalisen median käytön ja vajaassa kahdessa kuukaudessa useampi tuhat käytti sovellusta! Esimerkiksi Turun yliopiston kanavalla oli joulukuun alussa yli 2500 käyttäjää ja Turun ammattikorkeakoulun kanavalla lähes 1000. Monella tiedekunnalla on omat kanavat ja Jodelista on tullut alusta, jossa kerrotaan kampusta ja yhteishenkeä järisyttäviä paljastuksia, juoruja ja uutisia.

Turkulaisten suosiossa oleva Jodel rikkoi kansallisen uutiskynnyksen muutama viikko sitten, kun aplikaation kautta oli selvinnyt vyyhti, jossa sosiaalisessa mediassa oltiin esiinnytty väärällä identiteetillä ja ongittu opiskelijoilta henkilökohtaisia kuvia.

Jodel on tuonut mukanaan lieveilmiöitä

Uusi puheenjohtaja Turusta

Turun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtana kuluneena vuotena toiminut Riina Lumme valittiin Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n puheenjohtajaksi marraskuussa. Turkulaiset opiskelijat saavat olla ylpeitä 24 vuotiaasta valtiotieteiden ylioppilaasta!

TYY:n puheenjohtaja pitää perinteisesti puheen vappuna Taidemuseonmäellä

Juustohöylä käyttöön

Hallitus höyläsi siivun pois myös opiskelijoilta. Korkeakouluopiskelijoiden opintoraha pienenee yli 25 % ja mm. opintotukikuukausien enimmäismäärä kiristyy ja opintojen edistymisvaatimus kiristyy. 

Harvallta opiskelijalta löytyy ymmärrystä hallituksen uudistuksiin

Toivottavasti ensi vuoden listalta juustöhöylä jää ainakin pois.

Oikein hyvää uutta vuotta 2017!

– Opiskelijankaupunki.fi