Ohjelmista apua opiskelun tehostamiseen

Tuttu tunne? | Kuvapankki

Koulua, töitä ja bileitä. Opiskelijan kalenteri saattaa syksyllä näyttää todella täydeltä. Kesälomalla on notkuttu terassilla ja tampattu Ruisrockissa. Koulunpenkille palaaminen voikin tuntua ylivoimaiselta. 

Aikataulussa pysyminen tuottaa usein ongelmia, muistiinpanoja on tehty moneen eri vihkoon ja ruotsin sanat eivät vaan jää päähän. Kokosimme Opka-tiimin kanssa listan sovelluksista, jotka auttavat meidän arkea. Toivottavasti joku näistä auttaa teitä!

1. Evernote

Kuten monessa muussakin tapauksessa, Evernotenkin hyödyn huomaa vasta, kun sitä kunnolla käyttää. Muistiinpanot ovat aina luettavissa ja muokattavissa kaikilla laitteilla.
Voit luoda hienoja kokonaisuuksia lisäämällä äänitteitä ja kuvia. Tee muistiinpanot perinteiselle ruutupaperille ja tallenna sitten kuvana Evernoteen. Pystyt myös jakamaan laiskalle kaverillesi luentomuistiinpanot näppärästi ja vanhojen kirjoituksien hakeminen onnistuu sisäänrakennetun hakukoneen ansiosta.

 

2. Forest

Kännykän vahtaaminen ja jatkuva yhteydenpito WhatsAppissa vie usein parhaan keskittymisen opiskelusta.
Forest on yksinkertainen, mutta toimiva ratkaisu tähän. Aseta tavoite sille, kuinka pitkään haluat olla käyttämättä puhelinta. Ohjelma istuttaa puun ja kun saavutat aikatavoitteesi, ohjelma palkitsee sinut puulla. Mitä pidemmän ajan olet keskittynyt, sitä suuremman puun ansaitset. Kuulostaa todella todella tyhmältä, mutta toimii. Jo kymmenen sekunnin näpräys tappaa istuttamasi puun ja tehty työ menee hukkaan.

3. Week Cal

Ehdottomasti paras kalenteriohjelma. Voit heittää hyvästit perinteisille kalentereille, koska tästä lähtien kalenteri matkaa mukanasi aina ja tarjoaa kaiken saman kuin perinteinen kalenteri. Tottakai vaihtoehtoja on monia Googlen kalenterista aina IOS-kalenteriin. Mielestämme Week Cal on kuitenkin käytettävyydeltään paras. Suosittelemme kokeilemaan! Vaikka ohjelma maksaakin euron, on hyöty moninkertainen.

4. Duolingo

Aivan ässä ohjelma kielten opetteluun. Täysin ilmainen ja silti todella toimiva. Valittu vuoden sovellukseksi sekä App Storessa ja Google Playssa. Sanat jäävät mieleen hauskan pelimäisen oppimisen ja kertauksen kautta. Ohjelma myös muistuttaa laiskottelijaa, jos päivittäinen tavoite on jäänyt toteuttamatta.
Duolingosta löytyy mm. espanjan, portugalin, ranskan, italian, saksan ja ruotsin kielet.

5. SimpleMind

Hyvän mind mapin tekeminen vie aikaa ja se usein katoaa heti. SimpleMind auttaa molemmissa ongelmissa. Todella näppärä käytettävyys nopeuttaa mind mapin tekemistä ja taltioi luomuksen kaikille laitteillesi.

6.Any.do

Tehtävälistojen tekeminen on vaarallinen, mutta parhaimmillaan todella tehokas tapa muistaa kaikki askareet. Any.do on passeli sovellus erilaisten listojen tekemiseen. Luo omat kansiot koululle, työlle ja vapaa-ajalle. Synkronoituu kaikille laitteille.

+1 Opiskelijankaupunki.fi ;)

Jokerina tähän listaan on pakko nostaa Suomen timanttisin opiskelijamedia Opiskelijankaupunki.fi. Yksi ja sama sivusto kokoaa yhteen opiskelijan lounaat, tapahtumat, alennukset, jutut ja asunnot!