Kuuluuko ananas pizzaan ja 7 muuta mielipiteitä jakavaa ongelmaa

Opka kokosi viikonlopun ratoksi listan ikuisuusongelmista, jotka esille ottamalla mikä tahansa keskustelu muuttuu kiivaaksi. Nosta anoppilan illallispöydän viihdearvoa kaivamalla tämä postaus esiin viikonloppuna.

Häiritseekö sinuakin, kun ihmiset tekevät voileipänsä väärällä tavalla tai pitävät vessapaperirulliaan telineissä väärin päin? Niin meitäkin! Opka kokosi yhteen kahdeksan ikuisuuskysymystä, joista keskustelu nostattaa aina verenpaineita ja jakaa ihmisiä kahteen leiriin.

1. Kuka laittaa kapulan kassahihnalle? 

Onko kapulan asettaminen hihnalle ostoksensa jo asettaneen tehtävä vai jälkimmäisenä jonossa olevan vastuulla? Tästä on erilaisia näkemyksiä, joista parhaiten perusteltu on se, että etummaisen tehtävä on hoitaa kapula paikoilleen. Tällöin takana olevan ei tarvitse kurotella kenenkään yli. 

2. Kumpi leivän alimmaiseksi - kinkku vai juusto? 

Tämä aihe jakaa mielipiteitä rajusti. Perusteluja kummankin ratkaisun suuntaan on useita, mutta yhtäkään oikeaa vastausta ei liene olemassa. Opka tosin suosii juuston alle laittamista. 

3. Vessapaperirullan suunta

Opkan täysin objektiivinen näkökanta on se, että yllä kuvattu tapa on ainoa oikea. Allekirjoittanut korjailee rullien suuntia ystävien vessoissa, mikäli he ovat asettaneet rullansa väärin päin. Otamme vastaan vastaperusteluja. 

4. Kengännauhojen solmiminen

Kuinka rusetti tehdään? Kahden silmukan avulla solmien ne yhteen vai "yhden silmukan taktiikalla"? 

5. Iittalan tarrat

Otetaanko ne pois laseista vai ei? Tarrojen säilyttäjät perustelevat toimintaansa jälleenmyyntiarvon säilymisellä. Niiden irrottajat taas sanovat, että tarrojen pitäminen laseissa on kuin jättäisi hintalapun vaatteeseen. Aidon Iittalan tunnistaa kyllä ilman tarraakin...

6. Torkutus

Kannattaako vai ei? Torkutuksen kannattajien mukaan herätyksen siirtäminen on aamuissa parasta ja he saattavat laittaa kellon soimaan aiemmin ihan vain voidakseen torkuttaa. Toiset taas eivät torkuta koskaan ja nousevat heti, kun kello soi. 

7. Ananas pizzassa

Kuuluuko tuo makea herkku pizzan päälle? Toiset argumentoivat, että pizza ei ole mitään ilman pientä makeaa vivahdetta. Toiset taas oisivat mielummin nälässä kuin söisivät ananaspizzaa. 

8. Näkkärin voiteleminen

Kuulutko siihen sakkiin, joka täyttää näkkärin reiätkin voilla, vai siihen, jonka mielestä sileä puoli on se ainoa oikea puoli? Koulun ruokaloissa on mielenkiintoista tehdä empiirista tutkimusta aiheesta leipäpöydän lähettyvillä. Opkan tutkimuksen mukaan sileä puoli on suositumpi voitelupuoli.