10 tapaa pitää huolta nesteytyksestä festareilla

Festarikesä on kauneimmillaan. Opkan 10 vinkkiä takaavat, että saat kaiken ilon irti kesän festareista.

Opka keräsi puolestasi 10 tapaa nestepitoisten eväiden salakuljettamiseksi festareille. Nappaa talteen nämä vinkit välttyäksesi nestehukalta ja jonottamiselta kesän festareilla.

Festarikesä on kauneimmillaan! Festarit ovat mahtavia, mutta jonottaminen ei. Janoisena festarikävijänä olet varmaan kokenut sen jonottamisen tuskan, joka ilmenee ensin jonossa anniskelualueelle ja sen jälkeen jonossa tiskille. Jonotettuasi puoli tuntia saat käteesi lähes kymmenen euroa maksaneen tuopin. Nestetasapainon ylläpitämiseksi on joko siirryttävä suoraan jonon hännille odottamaan uutta annosta tai sitten tehdä, kuten Opka tekee. Keräsimme kymmenen vinkkiä, joiden avulla vältyt kaljajonoilta ja pidät nestetasapainostasi huolta koko festareiden ajan. Opkan toimitus ei takaa vinkkien pätevyyttä.

1. Tee se etukäteen

Vie pullosi festarialueelle hyvissä ajoin ennen kuin alueen aitaus alkaa. Tähän on monta tapaa. Kaiva kuoppa ja merkitse se kryptisesti. Veden äärellä sijaitsevalle festarialueelle ammattilainen käy virittämässä katiskan, jossa juomat kylmenevät vedessä. Kahlaa pullot vedestä festareille päästyäsi ja nauti kylmistä virvokkeista. Legendan mukaan myös linnunpönttö on toimiva ratkaisu. Käy virittämässä pönttö alueelle ennen festareita ja täytä se pulloillasi. Tyhjennä koppi saavuttuasi alueelle.

2. Perinteinen minigrip-tyyli

Korosta muotojasi täyttämällä minigrip-pusseja haluamillasi virvokkeilla. Näitä pusseja voit sitten asentaa esimerkiksi rintaliiveihin tai boksereihin. Miinuspuolena tässä on vuotovaara. Voit välttää sitä virittämällä päällekkäin muutaman pussin. Alueelle päästyäsi kaada pussien sisältö esimerkiksi mukana tuomaasi tyhjään pulloon, jotta vältyt suuremmilta nestevahingoilta. 

3. Erilaiset eväät

Ravinnosta on syytä huolehtia myös festareilla. Lempijuomassasi uitetut mansikat ovat oiva eväs. Myös niin sanotut "täytetyt appelsiinit" toimivat hyvinä eväinä. Täytä appelsiini injektioruiskun avulla haluamallasi juomalla. Vesimelonikin on usein kehuttu täytetty hedelmä, mutta kokonaisen vesimelonin raahaaminen festarialueelle saattaa vaikuttaa hieman epäilyttävältä. Mikäli kaipaat muutakin kuin hedelmiä, koverra ranskanleivän keskelle pullon menevä reikä ja kävele alueelle leipä kädessäsi kuin ranskalainen konsanaan.

5. Heittotaktiikka

Tätä kannattaa harjoitella heittelemällä jotain ennen varsinaista tapahtumaa. Kierrä festarialueen hiljaisimmalle puolelle ja sovi jo alueella olevan kaverin kanssa niin sanotut heittotreffit. Heitä sitten haluamasi virvokkeet aidan yli suoraan kaverille ja varo, ettei kukaan näe.

4. Kylmälaukku

Kylmälaukku on monipuolinen salakuljetusväline. Voit esimerkiksi askarrella sille valepohjan, jonka alla kuljetat aarteesi. Toisaalta voit myös ottaa mukaan "kylmäkalleja", jotka olet täyttänyt uudelleen omilla virvokkeillasi. Keksi valmiiksi selitys sille, miksi kylmäkallesi eivät ole jäässä ja varmista, että muu kylmälaukun sisältö on uskottavaa evästavaraa.

5. Hämäys

Järjestyksenvalvojan huomion vieminen muualle kuin salaisiin eväisiin on avain onneen. Pieni flirtti tai yhtäkkinen kaatuaminen järkkärin eteen saattavat toimia. Toisaalta voit myös juuri ennen kuin järkkäri kopeloi laukkuasi viittoa sivulle ja huutaa: "Tuolla on Cheek/karhu/Litti/hirvi!"

6. Vie huomio muualle

Hyväksi todettu tapa on esittää yhteistyökykyistä festarikansaa, joka haluaa laukkujen tarkastuksen sujuvan yhtä jouhevasti kuin järkkäritkin toivovat. Avaa laukku valmiiksi ja ota kiltisti takkisi tieltä pois toiseen käteen, jotta järjestyksenvalvoja pääsee helposti tutkimaan laukkusi. Mitä hän ei tiedä on se, että omat juomasi lepäävät kauniisti suoraan hänen nenän edessään toisessa kädessäsi takin alla. Testattu, toimii. 

7. Käytä päätäsi

Pitkähiuksiset voivat tehdä pullosta omalaatuisen "nutturavalkin" tai piilottaa pullon poninhännän sisään. Vaatii vahvoja ja tarpeeksi paksuja hiuksia, jotta tämä pieni "tuuhennus" ei paljastu. Myös tarpeeksi suuri hattu mahdollistaa kätköt pään päällä. Mitä korkeampi, sen parempi.

8. Askartele

Useille festareille saa viedä avaamattomia virvoitusjuomapulloja ja mehutölkkejä. Saat avattua limupullon rikkomatta sinettiä pitämällä pulloa kuumassa vedessä. Tyhjennä alkuperäinen sisältö ja laita tilalle haluamaasi juomaa. Sulje korkki varovaisesti, jotta sinetti pysyy ehjänä. Muista, että cokispulloon tehty GT ei ole väriltään uskottava. Myös reiän tekeminen pullon pohjaan ja sen uudelleensulkeminen kuumaliimalla ovat toimivia tee-se-itse -tyypin keinoja.

9. Valeraskaus

Poista viinitonkan pahvit ja teippaa pussi vatsallesi. Pue päällesi eniten raskausvaatteelta näyttävä vaatekappaleesi ja astele porteista sisään silitellen vatsaasi. Muista, että tässä vaiheessa on sisään mentäessä hyvä edes näyttää selväpäiseltä. Toiminee paremmin naispuolisilla henkilöillä. Tosin voi viinipussin naamioida myös kaljamahaksi. 

10. Syntymäpäivätemppu

Paketoi viinitonkka tai muu juomaratkaisu lahjapaperiin, vedä ympärille narut ja kirjoita päälle kortti, jossa toivotetaan jollekin hyvää syntymäpäivää. Kerro järkkärille, että lahja on menossa festarialueella synttäreitä viettävälle tuttavalle. 

 
Opka toivottaa mahtavaa festarikesää kaikille!